Home > After-sales > Originele AIXAM onderdelen > Gloeibougie's en accu's

Gloeibougie's en accu's

Gloeibougie's en accu's

Dieselmotoren zijn soms moeilijk te starten wanneer het koud is.

  • De kou veroorzaakt verlies van accuvermogen
  • De warmte geproduceerd door de pluggen is niet voldoende om de motor te starten
  • Er is vaak een gebrek aan nodige warmte in de verbrandingskamers
  • Zonder warmte-inbreng, kan de brandstof/luchtmengsel niet de vereiste temperatuur bereiken

Kortom, u beslist niet zelf of uw auto start. Daarom is het noodzakelijk om in gedachten te houden dat de levensduur van een accu beïnvloed wordt door een aantal variabelen (o.a. rijomstandigheden, de activering van elektrische apparatuur...).

In sommige extreme gevallen (bijvoorbeeld bij minder dan 10 km rijden), wordt de accu niet opgeladen door middel van de normale werking van het voertuig. In dit geval is het noodzakelijk om de accu aan te sluiten op een lader die u kunt kopen bij uw AIXAM-dealer.

Wilt u uw accu opladen, moet u deze uit het voertuig verwijderen en in een geventileerde ruimte met de juiste lader opladen.

Soms is het nodig om alle pluggen terug zelfs wanneer slechts één defect, teneinde het evenwicht tussen de cilinders voorkomen bij het starten.

Het gebruik van startkabels kan nodig zijn wanneer het voertuig startproblemen heeft in de kou. Startproblemen kunnen een teken zijn dat de gloeibougies vervangen dienen te worden. Wij raden u aan dit te laten controleren door een erkende AIXAM dealer.