Home > Nieuws > AIXAM Veiligheids Keuring A.V.K.

AIXAM Veiligheids Keuring A.V.K.

Zoom avkmannetjenwnov4.jpg

AIXAM Nederland komt met voorloper op APK voor Brommobielen; de AVK!

RIJDEND WAGENPARK

“Het Nederlandse Brommobiel-wagenpark is hard toe aan een verplichte keuring” volgens AIXAM Nederland. Het rijdende wagenpark van 10 jaar en ouder in Nederland beslaat inmiddels 60% van het totale wagenpark. In alle voorgaande jaren is er nooit een onafhankelijke keuringsinstantie geweest die de kwaliteit van de Brommobielen heeft beoordeeld en gekeurd.

 

EUROPESE APK

Voor personenwagens komt er de nieuwe APK 2 aan. Dat heeft Europa zo bepaald. Voor Brommobielen is er wettelijk geen APK geregeld. Wel wordt er druk gewerkt aan een landelijke APK voor Brommobielen door de landelijke instanties.

 

  VEILIGHEID VOOROP

Wij vinden het nu echt tijd worden om onze verantwoordelijkheid te nemen en een keuring aan te bieden voor alle Brommobielen ouder dan twee jaar. De eerste maanden zal dat gratis zijn voor alle merken Brommobielen. Deze keuring zal de naam A.V.K. gaan dragen; Aixam Veiligheids Keuring. Deze keuring behelst een 50 punten check op alle vitale delen van een Brommobiel. Deze keuring zal exclusief worden uitgevoerd door het netwerk van AIXAM-dealers.


KWALITEITSSLAG MAKEN

“We hopen dat de consument grif gebruik maakt van deze mogelijkheid om hun Brommobiel op essentiële punten te laten controleren”. “Door het ontbreken van een APK is er nooit een verplichte prikkel geweest voor een onafhankelijke controle”. “We zien in de praktijk dan ook echt ondeugdelijke en gevaarlijke voertuigen voorbij komen in een erbarmelijk slechte en soms ook gevaarlijke staat”. Mensen moeten wel snappen dat ze niet alleen zijn in het verkeer en door een slechte staat van hun voertuig ook schade of erger kunnen veroorzaken voor de medeweggebruikers of zichzelf.

 

“We mikken op enige verantwoordelijkheid bij de consument dat ze hun voertuig laten controleren”

-AIXAM Nederland


LAAGDREMPELIG

We hebben met opzet gekozen om vanaf half mei te starten met een gratis controle bij onze dealers. Daarbij hanteren we scherpe tarieven zodat de klant voor een redelijke prijs zijn of haar Brommobiel weer in een veilige staat kunnen brengen. De Brommobiel branche is de laatste jaren vaak onterecht in een negatief daglicht gekomen. Daarom willen we proactief handelen en het rijdende wagenpark in Nederland een kwalitatieve boost geven met als gevolg een hogere veiligheid voor de gebruikers en medeweggebruikers!! De AVK start vanaf 15 mei en duurt in ieder geval tot eind juni 2017.

Maak direct een afspraak bij een DEaler bij u in de buurt

Bekijk het promo-filmpje 'AIXAM Veiligheids keuring':

29/04/2017