Bedrijf

Bedrijf

Hoofdkantoor en productie
(Aix les Bains)

Productie
(Chanas)

Siège social des voitures sans permis à Aix les BainsSite de production de voitures sans permis de Chanas

Aixam is een industrieel concern dat gevestigd is te Frankrijk in de regio Rhône-Alpes, in Aix-les-Bains (Savoie) en in Chanas (Isère). Sinds de oprichting heeft Aixam een regelmatige groei doorgemaakt, die dankzij de ontwikkeling van de Europese markt nog in een versnelling is geraakt. Zo ging de productiecapaciteit tussen 1986 en 1998 omhoog van 3000 naar 15.000 voertuigen, terwijl de omzet van 9 miljoen naar 81 miljoen euro steeg. In 2007 steeg de omzet van AIXAM MEGA naar meer dan 120 miljoen euro.

Met een productie van ongeveer 15.000 voertuigen per jaar en een uitgebreid distributienetwerk bevestigt AIXAM in 2011 - met een marktaandeel van rond 40% - wederom de positie van marktleider die het sinds 1987 inneemt. Dankzij de afstemming van de Europese wetgeving op o.a. de Nederlandse wetgeving voor het rijden zonder (auto)rijbewijs, ging de Europese markt in 1997 open, wat een aanzienlijke toename van de productieomvang tot gevolg had.

AIXAM heeft er daarom voor gekozen om op grote schaal te investeren in nieuwe technologieën en bedrijfsinstallaties. Direct gevolg: enerzijds een aanzienlijke daling van de kostprijs, die wordt doorberekend in de verkoopprijs, en anderzijds een enorme sprong voorwaarts wat betreft de kwaliteit en betrouwbaarheid van haar voertuigen.

Verkoop Europa  
(2009)Overige merken van AIXAM

 


Sinds april 2013 maakt AIXAM MEGA deel uit van de Polaris-groep. Polaris is, opgericht in 1954 en gevestigd in de omgeving van Minneapolis, Minnesota, een erkende leider in de motor sportmarkt.

AIXAM biedt het eerste assortiment 100% elektrische brommobielen, genaamd eAIXAM. Een echte nieuwe vorm van mobiliteit, de AIXAM elektrische oplossing is uniek in zijn soort. Elektriciteit: een vorm van mobiliteit gebaseerd op een nieuwe manier van denken. Dit nieuwe reisalternatief biedt tal van voordelen: meer comfort, meer stilte, meer rijplezier, meer bescherming voor het milieu, etc.AIXAM PRO, ontwikkelt compacte bedrijfsvoertuigen, inzetbaar voor alle soorten werkzaamheden door particulieren en bedrijven.