Veiligheid
Home > Aixam > Toegewijd aan u > Veiligheid

Veiligheid van AIXAM brommobielen

AIXAM was de eerste fabrikant van brommobielen die zich bekommerde om de veiligheid van de gebruikers. Sinds 1988 onderwerpt AIXAM al haar modellen aan crash tests door middel van botsingen aan de voor-, zij- en achterkant, hoewel de wetgeving dit niet voorschrijft. AIXAM is de enige fabrikant van brommobielen die voor al deze autotests is geslaagd.

Veiligheid
1 Goed beschermd

4 wielen zijn twee keer zo goed als 2. Twee keer zo stabiel, een aluminium chassis en thermogevormde carrosserie om kleine schokken op te vangen en de inzittenden beter te beschermen.

2 Makkelijk rijden

Het volledige AIXAM-assortiment is uitgerust met een automatische versnellingsbak (vooruit en achteruit) en 2 pedalen (gaspedaal en rem).

3 Goed zicht

De grote voor- en achterruiten bieden uitzonderlijk panoramisch zicht en de grote buitenspiegels beperken dode hoeken. De koplampen type automobiel met dimlicht, grootlicht en mistlampen voor zorgen voor een uitstekende zichtbaarheid, ongeacht het weer, zowel overdag als 's nachts.

4 Goed gezien worden

Led-dagrijverlichting, Led derde-remlicht, Led-richtingaanwijzer in buitenspiegels om richtingsveranderingen duidelijker aan te geven... Uitrusting die ervoor zorgen dat u goed gezien wordt in het verkeer.

5 Gehecht aan het leven

De 3-punts veiligheidsgordels met oprolmechanisme beveiligen de inzittenden tijdens een aanrijding en beschermen ze door de energie te absorberen die vrijkomt bij een botsing.

6 Goede wegligging en remvermogen

De 4 onafhankelijke wielen garanderen een optimale wegligging. Alleen AIXAM rust zijn voertuigen uit met een rembegrenzer voor meer stabiliteit. Het X-vormige remsysteem biedt de beste veiligheid op de markt en vereist minder inspanning op het pedaal.

7 Gecontroleerd rijden

AIXAM is de enige fabrikant van brommobielen die een ABS*-remoptie aanbiedt. Bij een noodstop voorkomt ABS dat de wielen blokkeren. De remweg wordt gecontroleerd en het risico op slippen wordt verminderd, ongeacht de weersomstandigheden.

8 Verwarmde brommobiel

Voorruit, ruitenwissers, verwarming, ontdooiing, ventilatie, airconditioning dragen bij aan het comfort en zorgen ervoor dat de bestuurder zich kan concentreren op zijn hoofdtaak voor een rustig rijgedrag.

9 Blijf verbonden

De touchscreen tablets met bluetooth™ verbinding zorgen ervoor dat manoeuvres eenvoudig en veilig zijn dankzij de achteruitrijcamera. Maak verbinding met uw telefoon, luister naar muziek, bel handsfree... terwijl u zich tegelijkertijd op het autorijden concentreert.

10 Rijd verantwoord

Rijdt rustig - auto's zonder rijbewijs zijn beperkt tot 45 km/u - en maak uzelf vertrouwd met de verkeersveiligheid, zodat u beter voorbereid bent op het behalen van uw rijexamen.

OPEN HIER DE VEILIGHEIDSBROCHURE VAN AIXAM

Dankzij deze extreem hoge eisen kunnen de gebruikers van AIXAM volkomen zorgeloos in
hun veilige en comfortabele brommobielen rijden.

ACTIEVE Veiligheid

De afstelling van de AIXAM zorgt voor een onberispelijke wegligging, zodat het voertuig perfect gehoorzaamt aan alle manoeuvres die de bestuurder wil uitvoeren. Hiervoor ondergaan de voertuigen 3 tests: ISO-slalom, snelle slalom, gewone slalom.

PASSIEVE Veiligheid

De inzittenden van de AIXAM zijn in geval van een botsing maximaal beschermd.
Om dit te waarborgen is er maar één oplossing: de crash tests.

De belangrijke autoconstructeurs gebruiken tegenwoordig steeds vaker buigzame, kunststof onderdelen. Dankzij deze materialen kunnen kleine schokken worden opgevangen zonder dat er werkzaamheden aan de carrosserie ontstaan, omdat dit materiaal na een lichte aanrijding zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt.

Bij een grote botsing blijkt de kooiconstructie een grote weerbaarheid te hebben. De hardheid van de carrosserie is dus geen teken van veiligheid, wèl de kooiconstructie samen met de verstevigde veiligheidsbalken in de portieren. 

Omdat Aixam altijd een stap verder wil gaan en u een maximale veiligheid wil bieden, hebben wij een nieuwe verlichting, inclusief automatische inschakeling van de waarschuwingslichten bij hard remmen of een plotselinge snelheidsvermindering.

Met het ABS (AntiBlokkeerSysteem) kun je tijdens het remmen op een glad wegdek het voertuig blijven besturen.
Het is niet voor niets dat alle auto's tegenwoordig zijn uitgerust met ABS!
Waarom heeft AIXAM gekozen voor ABS en niet een airbag? Simpel, ABS voorkomt een ongeluk!

ABS voor Aixam brommobiel

Wees veeleisend als het gaat om uw veiligheid en ga op weg in een AIXAM!

Hoe houdt u een brommobiel veilig?

Als u voor een AIXAM brommobiel kiest, dan verzekerd u uzelf van het meest veilige brommobiel op de markt. Net als een gewone auto heeft ook een brommobiel regelmatig onderhoud nodig. Het onderhoud en tijdige vervanging van onderdelen zijn essentieel om het goede functioneren van uw brommobiel, maar vooral om uw veiligheid te garanderen. Zorg ervoor dat er altijd originele AIXAM onderdelen gebruikt worden. 

Door te vertrouwen op een erkend AIXAM-dealer voor het onderhoud van uw AIXAM, kunt u er zeker van zijn dat uw voertuig optimaal zal presteren in alle veiligheid, ook bij dagelijks gebruik van uw AIXAM.