Home > Nieuws > Brommobiel of scooter; wat kunt u beter kopen?

Brommobiel of scooter; wat kunt u beter kopen?

Twijfelt u tussen de aanschaf van een brommobiel, scooter of brommer? Voor al deze voertuigen heeft u minimaal een rijbewijs AM nodig. Het rijbewijs AM kan worden behaald vanaf de leeftijd van 16 jaar. Het zijn dan ook veelal jongeren die twijfelen of zij voor een brommobiel of scooter/brommer gaan. De brommobiel biedt meerdere interessante voordelen ten opzichte van een scooter of brommer. AIXAM  zet hieronder 5 van deze voordelen voor u op een rijtje.

1. Een brommobiel is veiliger

Een brommobiel is voorzien van een veiligheidskooi die iedereen binnen de kooi beschermd bij een ongeval. Dit is bij een scooter of brommer uiteraard niet aan de orde. Een ongeluk kan helaas in een klein hoekje zitten. Een klein moment van onoplettendheid, van u of een medeweggebruiker, kan zorgen voor een ongeval. Het risico op letsel is dan aanzienlijk kleiner wanneer u in een brommobiel rijdt dan wanneer u op een scooter of brommer zit. De brommobiel is eenvoudigweg een stuk veiliger.

2. In een brommobiel hoeft u geen helm te dragen

Voorheen hoefde er alleen een helm gedragen te worden op een brommer of scooter met een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Deze wet is veranderd, waardoor het dragen van een helm nu ook verplicht is wanneer u een zogenaamde snorfiets of scooter bestuurd met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Veel mensen vinden het dragen van een helm vervelend, vooral omdat het ten koste gaat van het kapsel. Hier heeft u geen last van wanneer u een brommobiel bestuurt. Tijdens elke rit draagt u namelijk, in plaats van een helm, een gordel ter bescherming.

3. U heeft in in een brommobiel geen last van slecht weer

Op een brommer of scooter heeft u veel last van diverse weersomstandigheden. Zo komen regen en hagel hard aan, is de wind koud en voelt het bij lage temperaturen nog kouder aan op een brommer of scooter. Hier heeft u allemaal geen last van wanneer u met een brommobiel rijdt. U wordt volledig beschermd tegen alle weersomstandigheden en maakt de rit in een prettig en droog klimaat zoals in een auto.

4. In een brommobiel geniet u veilig van uw favoriete muziek

Veel mensen vinden het prettig om onderweg te genieten van een radiozender of de eigen muziekkeuze. Op een brommer of scooter kan dit eigenlijk alleen met oordopjes. Hierdoor blokkeert u alle geluiden van het verkeer, waardoor de veiligheid sterk afneemt. Als u het verkeer om u heen niet goed kunt horen, dan verhoogt dit het risico op een ongeval. Daarnaast neemt ook de focus op de weg af wanneer u naar muziek luistert. In een brommobiel kunt u op een veilige wijze van de muziek genieten, zonder dat u alle verkeersgeluiden blokkeert.

5. U kunt makkelijker bagage meenemen in een brommobiel

Een brommer heeft geen bagageruimte, al is het uiteraard wel mogelijk om iets mee te nemen op de lastdrager. Een scooter heeft ruimte onder het zadel, maar deze ruimte is zeer beperkt, omdat die bedoeld is om bijvoorbeeld de helm in te plaatsen. Een brommobiel heeft een grotere bagageruimte, waardoor u op veilige wijze meer met u mee kunt nemen tijdens uw rit. Er is voldoende ruimte voor boodschappen, maar bijvoorbeeld ook voor de hond!

Stel uw ideale brommobiel nu online samen of kom langs in de showroom!

Heeft u een keuze gemaakt en wilt u een brommobiel gaan rijden? Dan bent u bij AIXAM van harte welkom. U kunt online zelf uw ideale AIXAM brommobiel samenstellen. Natuurlijk kunt u ook altijd op bezoek bij een AIXAM dealer bij u in de buurt, waar u uiteraard ook een proefrit kunt maken. Wij staan graag voor u klaar. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.


Neem contact op  erkende aixam-dealer  stel uw aixam samen

07/03/2023