Home > Veelgestelde vragen > Mijn man en ik zijn in de jaren zestig geëmigreerd naar Canada. Nu zijn we weer terug in Nederland e... - AIXAM Veelgestelde Vragen

Mijn man en ik zijn in de jaren zestig geëmigreerd naar Canada. Nu zijn we weer terug in Nederland en willen we brommobiel gaan rijden. Moeten we weer examen doen?

Als u in het bezit bent van een geldig autorijbewijs van de Canadese provincie Quebec (Class 5) kunt u dit laten omwisselen in een Nederlands autorijbewijs mits uw Canadese rijbewijs is afgegeven in een jaar waarin u ten minste 185 dagen in Canada woonde. Op het nieuwe rijbewijs krijgt u de toevoeging AM. In principe kun je geldige buitenlandse autorijbewijzen laten omwisselen in een Nederlands rijbewijs als je hebt gewoond in een ander land van de Europese Unie. Ook als men inwoner van Aruba of de Nederlandse Antillen is geweest. Rijbewijzen afgegeven in de volgende laden zijn uitsluitend om te wisselen als ze geldig zijn voor de vermelde categorieën: Taiwan (B), Israël (B), Japan (IB), Singapore (Class 2 en Class 3), Andorra (personenauto), Zuid-Korea (second class ordinary licence) en Canadese provincie Quebec (Class 5). Als u twijfelt, neem dan contact op met uw gemeente! Als u uw rijbewijs niet kunt laten omwisselen, moet u een regulier examen af te leggen bij het CBR.

Andere vragen over brommobielen