Home > Nieuws > DE MEGA E-SCOUTY, ONTHULD TIJDENS DE WORLD MOTOR SHOW Parijs 2022

DE MEGA E-SCOUTY, ONTHULD TIJDENS DE WORLD MOTOR SHOW Parijs 2022

Bijna 30 jaar na de presentatie van de MEGA TRACK op de Autosalon van Parijs in 1992, zorgt AIXAM-MEGA voor opschudding met de lancering van de e-Scouty, de nieuwste toevoeging aan het 100% elektrische assortiment van AIXAM met zijn unieke design.

EEN "30TH ANNIVERSARY" MODEL GEÏNSPIREERD OP HET VERLEDEN MET HET OOG OP DE TOEKOMST.

Met zijn ongebruikelijke all-terrain-look en zijn 100% elektromotor is de e-Scouty een knipoog naar de uitzonderlijke voertuigen uit het verleden. Maar hoewel veel details zijn geïnspireerd door de legendarische MEGA-auto's, heeft de
e-Scouty een groot verschil: hij kan zonder autorijbewijs (met AM-rijbewijs) worden bestuurd vanaf 16 jaar!

STEL JE E-SCOUTY SAMEN

Uitgerust met een elektromotor die tijdens het rijden geen schadelijke stoffen uitstoot, met een optimaal koppel vanaf het begin, scherpe acceleratie en meer vermogen bij het optrekken - zelfs bij lage snelheden - biedt de e-Scouty een vloeiende rijervaring in een stille atmosfeer.

Met oplaadkosten van ongeveer € 3,- per 100 km, nul energieverbruik bij stationair draaiende motor en minder onderhoudskosten door minder onderdelen en het ontbreken van olie- en koelvloeistofkoeling is de e-Scouty zowel zuinig als gebruiksvriendelijk. Volledig opladen gebeurt in slechts 3,4 uur aan een gewoon stopcontact van 220V voor een actieradius tot 100 km*, genoeg om dagelijks te gaan waar jij wilt.

* Schatting van de gemiddelde autonomie gemeten in de meest gunstige situatie. Vele factoren kunnen deze waarde negatief beïnvloeden.

Vanaf 16 jaar kunnen tieners met een AM-rijbewijs verbonden blijven met hun omgeving, met respect voor die omgeving!

De 100% elektrische autorijbewijsvrije e-Scouty is een mobiliteitsoplossing die vooral jongeren die op zoek zijn naar vrijheid zal aanspreken.

Rijden in een e-Scouty stelt je in staat om te gaan waar jij wilt en je weg te vinden, maar vooral om je in je eigen tempo te verplaatsen, zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of een derde partij.

Met een veel hoger veiligheidsniveau dan dat van een scooter, terwijl je profiteert van comfortabele stoelen, een grote bagageruimte van 700 liter en een ingebouwd multimediasysteem met een Bluetooth-verbinding, achteruitrijcamera en AIXAM Concert 6-luidsprekers (woofers, tweeters en boomers), maakt de e-Scouty rijden mogelijk met een zo laag mogelijk risico en het is een geweldige manier om vertrouwd te raken met het verkeer.

16/02/2023