Home > Nieuws > Dé nieuwe AMBITION van AIXAM: Een frisse wind voor brommobielen

Dé nieuwe AMBITION van AIXAM: Een frisse wind voor brommobielen

AIXAM lanceert een volledig vernieuwd assortiment AMBITION aan compacte CityCars met een moderne uitstraling. Een frisse wind in de brommobielen wereld! Met deze restyling introduceert AIXAM een aantal nieuwe designelementen en geavanceerde technologieën die het AMBITION assortiment naar een hoger niveau tillen.

Eén van de meest opvallende veranderingen in het AMBITION assortiment is te vinden in de compacte modellen, die nu gemiddeld 20 mm langer zijn dan andere AIXAM compact modellen. Deze subtiele verlenging zorgt voor extra interieurruimte en een gestroomlijnder uiterlijk. Maar het zijn niet alleen de afmetingen die veranderd zijn; de achterruit van de Coupé-modellen loopt nu schuiner af dan die van het EMOTION assortiment, waardoor het unieke silhouet nog beter tot uiting komt.

Benieuwd naar het nieuwe AMBITION assortiment van AIXAM? Bezoek een van onze dealers en maak een vrijblijvende proefrit!

Strak en stijlvol: SUV/Estate-serie

De AIXAM AMBITION SUV/Estate-serie heeft ook een aantal opmerkelijke aanpassingen ondergaan. De wielkasten van deze modellen zijn anders dan die van andere series, wat resulteert in een strakkere uitstraling. Bovendien is het dak verhoogd om nog meer ruimte aan boord te bieden, terwijl een dynamische, vloeiende daklijn het eigentijdse ontwerp accentueert. De glanzend zwarte afwerking voegt een vleugje elegantie toe aan het geheel.

Premium touch: CROSSOVER PREMIUM

Voor de AIXAM AMBITION CROSSOVER PREMIUM is de zwarte afwerking van het dak en de wielkasten vervangen door een carrosseriekleur*, wat een meer premium gevoel geeft aan deze modellen. Het verhoogde dak draagt bij aan de ruimte aan boord, terwijl de nieuwe, vloeiendere daklijn het moderne ontwerp versterkt. De chroomafwerking is vervangen door glanzend zwart, wat de visuele aantrekkingskracht van deze modellen versterkt.

Crossover Premium

* Met uitzondering van Mallard blauw, deze is uitgrust met een zwart dak. 

Kenmerkende horizontale lichtsignatuur

Aan de achterzijde van het gehele AMBITION assortiment zijn er opvallende wijzigingen aangebracht. Een mistlamp/achteruitrijlicht is nu bij alle modellen in het midden geplaatst, terwijl het chromen AIXAM-embleem is vervangen door een moderner, duidelijk leesbaar AIXAM-opschrift. Maar de meest opvallende innovatie is de invoering van FULL LED-achterlichten met wit glas, die verbonden zijn door een hoogglans zwarte strip(1). Dit benadrukt de kenmerkende horizontale lichtsignatuur van AIXAM en geeft de achterzijde een eigentijdse en stijlvolle uitstraling.

1) Afhankelijk van het model

Innovatieve GT design details

De GT-modellen binnen het AMBITION assortiment worden geleverd met nieuwe stoelbekleding in drie verschillende materialen, waarin het GT-logo subtiel in reliëf is aangebracht in de hoofdsteun. Deze nieuwe bekleding voegt op een subtiele manier luxe en exclusiviteit toe aan het interieur van deze modellen. Ook de zijversiering op de deuren heeft een verfrissend nieuw design gekregen, waardoor de GT-modellen nu nog meer in het oog springen.


De nieuwe LED-verlichting

Eén van de sterkste punten van het nieuwe AMBITION assortiment is de verlichtingstechnologie. De uitdaging bij het ontwerp was om de kenmerkende horizontale signatuur van AIXAM te behouden en tegelijkertijd een moderner ontwerp te creëren voor de topmodellen. De integratie van FULL LED-technologie maakt het mogelijk om de hoogte van de lampen en koplampen te verminderen, wat resulteert in een slanker en dynamischer ontwerp. De dag-rijverlichting dient nu ook als richtingaanwijzer. Voor de CITY GTO-, COUPE GTI- en CROSSOVER PREMIUM-modellen is de richtingaanwijzer zelfs progressief, zowel voor als achter.


Benieuwd naar de AIXAM AMBITION?

De vernieuwde AMBITION modellen van AIXAM laten zien dat innovatie niet beperkt is tot het oppervlak van een voertuig, maar ook tot diep onder de carrosserie en in het interieur kan gaan. Deze reeks aanpassingen, van de carrosserievormen tot de verlichtingstechnologie en het interieurdesign, versterkt het onderscheidende karakter van de AIXAM-voertuigen.

Dit is de make-over waar veel AIXAM-liefhebbers op zaten te wachten. Wilt u ook nader kennismaken met het AMBITION assortiment? Breng dan binnenkort zeker een bezoek aan een AIXAM dealer bij u in de buurt voor een vrijblijvende proefrit!

02/11/2023