Home > Nieuws > Een AIXAM geeft je je mobiliteit en vrijheid terug

Een AIXAM geeft je je mobiliteit en vrijheid terug

Een AIXAM geeft je je
mobiliteit en vrijheid terug

Zo’n vierkant karretje met een 45-kilometersticker erop. Zou je daar nooit in gezien willen worden, wat er ook gebeurt? Laat de voordelen toch maar eens op je inwerken voordat je zo stellig bent. Een AIXAM is tegenwoordig leverbaar in vele kleuren en meerdere uitvoeringen en is van alle gemakken en comfort voorzien. En vooral: een AIXAM geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wil. 

Dat laatste, het behoud van je mobiliteit en daarmee je vrijheid, is natuurlijk de belangrijkste reden om te kiezen voor een AIXAM. Zoals dat ook de reden was om voor andere voertuigen te kiezen. Maar wat als je na vijftig jaar in de auto ineens wordt afgekeurd door het CBR? Dan wordt de wereld plotseling een stukje kleiner. Je bezoekjes aan familie en vrienden, op visite gaan bij de kleinkinderen, een lekker visje halen op de markt, in het weekend een wedstrijd kijken bij je eigen voetbalclub; voorheen pakte je er altijd de auto voor. Zo bleef je actief en kwam je, zelfs in coronatijd, onder de mensen. Als je die bewegingsvrijheid verliest, dan valt het niet mee om je sociale leven te onderhouden.

Wat zijn dan de alternatieven?

Voor het openbaar vervoer moet je eerst op het station zien te komen en daarna nog van het andere station naar je eindbestemming toe. Bovendien staat het idee om dichtbij te veel vreemde mensen te zitten in de openbare ruimte je begrijpelijkerwijs nog enigszins tegen. Met een (elektrische) fiets loop je altijd aan tegen de grenzen van je reikwijdte. Bovendien is de fiets geen optie meer als je niet helemaal goed ter been bent.

De AIXAM brommobiel is de oplossing. Met een AM- of scooterrijbewijs heb je met een AIXAM je vrijheid terug. Je rijdt weer overal naartoe, hij is veilig en er zijn altijd vele modellen op voorraad zodat je direct onderweg bent.

De vooroordelen van het ‘oude koekblik’ zijn bekend, maar eenmaal in de showroom zijn die snel verdwenen. De hedendaagse AIXAM doet qua ontwerp niet meer onder voor de meeste auto’s en daarbij heb je alles aan boord wat je nodig hebt. Je kunt je favoriete muziek afspelen via het Apple CarPlay- systeem. Zaken zoals ABS en een veiligheidskooi behoren standaard tot de inrichting en de AIXAM is leverbaar in wel acht kleuren. Te klein? Er is ook een SUV-uitvoering leverbaar, met 1100 liter bagageruimte!

Om erin te rijden is het voldoende om een AM- of scooterrijbewijs te hebben. Dat heb je al gekregen bij een B-rijbewijs. Een medische keuring is niet nodig, het enige wat je hoeft te doen is langs de gemeente gaan om je rijbewijs B om te ruilen voor het AM-rijbewijs. Bij de dichtstbijzijnde dealer staan altijd instapklare modellen paraat. Laat je vast een inspireren op www.aixam-uit-voorraad.nl en vind de beste deals!

22/06/2021