Home > Nieuws > Het nieuwe AMBITION assortiment: Innovatie onder de carrosserie

Het nieuwe AMBITION assortiment: Innovatie onder de carrosserie

AIXAM lanceert het geheel nieuwe AMBITION assortiment. Terwijl de aandacht vaak gericht is op het uiterlijk van voertuigen, is het belangrijk om te benadrukken dat innovatie niet stopt bij de carrosserie. Onder de indrukwekkende buitenkant van het AMBITION assortiment schuilt een reeks verbeteringen aan het chassis en de interieurindeling die de functionaliteit en veiligheid van deze brommobielen naar een hoger niveau tillen.

In dit artikel leest u alle innovaties die het team van AIXAM heeft doorgevoerd aan de carrosserie van het nieuwe AMBITION assortiment. Wilt u het nieuwe AMBITION assortiment zelf ervaren? Maak kan een proefrit bij een van onze dealers!

Breder en sterker chassis voor uw veiligheid

Eén van de meest opmerkelijke verbeteringen van de AMBITION-modellen is te vinden onder de carrosserie, in de vorm van een geheel nieuw chassis. Dit chassis beschikt over een centrale tunnel die 50% breder is dan bij andere modellen, wat resulteert in een aanzienlijk sterkere en robuustere structuur. Deze versterking draagt bij aan de veiligheid van de voertuigen en biedt extra bescherming aan de inzittenden in geval van een botsing.

De nieuwe rechte middenstijl van het chassis zorgt voor het eenvoudiger sluiten van de deuren, wat niet alleen handig is voor dagelijks gebruik, maar ook de algehele ergonomie van het voertuig verbetert. Dit is slechts een voorbeeld van hoe AIXAM aandacht besteedt aan zelfs de kleinste details om de rijervaring te verbeteren.

Optimaal comfort door het ergonomische interieur

De AMBITION-modellen gaat nog een stap verder in het verbeteren van de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid van het interieur. Voor het laden van de bagageruimte hebben de Franse ontwerpers van AIXAM de drempel van de vloer met 80 mm verhoogd, wat het in- en uitladen van bagage vergemakkelijkt en de belasting op de rug van de bestuurder vermindert. De kofferbak opening is ook met 85 mm verhoogd, waardoor het gemakkelijker wordt om grotere items in de bagageruimte te plaatsen.

Bovendien is de hoedenplank naar achteren uitneembaar, waardoor de flexibiliteit en bruikbaarheid van de bagageruimte worden vergroot. Deze aanpassingen maken het AMBITION assortiment geschikt voor een breed scala aan mogelijkheden, van boodschappen doen tot lekker een weekendje weg met de AIXAM. Uw hond mee voor een wandeling in het park? Dat is met de AMBITION geen enkel probleem!


Elektrische achterklep opening voor ultiem gemak

Een ander handig kenmerk dat is geïntegreerd in het AMBITION assortiment is de elektrische achterklep opening. Deze functie kan worden bediend met een schakelaar op de achterklep, waardoor het openen en sluiten van de kofferklep een moeiteloze taak wordt. Dit is niet alleen handig bij het in- en uitladen van bagage, maar ook wanneer u als bestuurder uw handen vol heeft en snel toegang tot de bagageruimte nodig heeft.


Draadloze Apple CarPlay en Android Auto

Het AMBITION assortiment heeft ook geïnvesteerd in connectiviteit en infotainment. De AIXAM CONNECT 9" tablet biedt nu een draadloze Apple CarPlay en Android Auto-verbinding. Hierdoor kunt u als bestuurder eenvoudig uw smartphone integreren met het infotainmentsysteem van de auto. Zo heeft u eenvoudig toegang tot navigatie, muziek, oproepen en andere functies. Deze draadloze connectiviteitsoptie biedt niet alleen gemak, maar verbetert ook de algehele rijervaring en veiligheid. Zo kunt u als bestuurder beter uw aandacht op de weg houden en toch toegang hebben tot essentiële smartphonefuncties.


De focus op functionaliteit en comfort

De nieuwe AMBITION-modellen van AIXAM laten niet alleen een vernieuwde esthetiek en stijl zien, maar leggen ook de nadruk op functionaliteit en comfort. Het brede en sterke chassis verbetert de veiligheid, terwijl de aanpassingen aan het interieur de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid vergroten. De toevoeging van een elektrische kofferklepopening en draadloze smartphone-connectiviteit maken het dagelijkse leven van bestuurders gemakkelijker en aangenamer.

Met deze innovaties onder de carrosserie en in het interieur zijn de AMBITION-modellen een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar meer een moderne CityCar. Bij de AIXAM AMBITION staat comfort, gemak en veiligheid centraal. Bent u benieuwd naar het nieuwe AMBITION assortiment? Breng dan binnenkort een bezoek aan de lokale AIXAM-dealer en ontdek alle voordelen van dit nieuwe assortiment brommobielen zelf!

26/10/2023