Home > Nieuws > Modernste LED-verlichting in het nieuwste AIXAM AMBITION assortiment

Modernste LED-verlichting in het nieuwste AIXAM AMBITION assortiment

AIXAM komt met het nieuwe AMBITION assortiment en laat hiermee opnieuw zien voorop te lopen in de branche als het gaat om innovatie en technologie. Eén van de meest opvallende kenmerken van dit assortiment is de integratie van geavanceerde LED-verlichtingstechnologie, die niet alleen een esthetische upgrade biedt, maar ook een breed scala aan voordelen met zich meebrengt.

Benieuwd naar de AIXAM AMBITION modellen? Breng een bezoek aan één van onze dealers en maak een vrijblijvende proefrit!

De herkenbare signatuur van AIXAM

Eén van de meest herkenbare aspecten van AIXAM is hun horizontale lichtsignatuur, die de modellen onderscheidt van andere voertuigen op de weg. Het was een uitdaging voor AIXAM om deze kenmerkende signatuur te behouden en tegelijkertijd een moderner ontwerp te creëren voor hun topmodellen.

De integratie van FULL LED-technologie bleek de sleutel te zijn tot het behoud van de horizontale signatuur en het realiseren van een slanker en dynamisch ontwerp. Door ledverlichting te gebruiken, kon de hoogte van de lampen en koplampen worden verminderd, waardoor het voertuig een nog gestroomlijndere 

uitstraling krijgt. Het resultaat is een mooi samenspel tussen traditie en moderniteit, waarbij de herkenbare horizontale signatuur behouden blijft.

Het nieuwe ontwerp van de dag-rijverlichting past helemaal bij het hedendaagse design.

Voordelen van LED in uw AIXAM

De overstap naar ledverlichting brengt een scala aan voordelen met zich mee voor AIXAM-voertuigen en hun bestuurders. Wij geven u graag inzicht in 4 belangrijke voordelen van ledverlichting voor de AIXAM.

1. Minder energieverbruik
Ledverlichting is aanzienlijk energiezuiniger dan conventionele verlichtingssystemen. Dit betekent dat de CityCar minder energie verbruikt, wat gunstig is voor de efficiëntie. Daarnaast betekent dit ook dat de batterij, in het geval van een elektrische AIXAM, langer mee gaat.

2. Langere levensduur
Ledlampen gaan aanzienlijk langer mee dan traditionele gloeilampen of halogeenlampen. Dit betekent minder frequent vervangen waardoor lagere onderhoudskosten voor de eigenaar. De lampjes in het voertuig kennen een zeer lange levensduur, zodat u er niet of nauwelijks omkijken naar heeft.

3. Verbeterde veiligheid
De ledverlichting biedt een helderder en scherper licht, wat de zichtbaarheid op de weg verbetert. Dit is vooral belangrijk tijdens nachtelijke ritten of bij slecht weer, waarbij goed zicht de veiligheid van de bestuurder en andere weggebruikers ten goede komt.

4. Moderner ontwerp
Ledverlichting geeft voertuigen een moderne uitstraling en een meer automotive look. Het slanke en strakke design van LED-koplampen draagt bij aan de algehele esthetiek van het voertuig en zorgt ervoor dat het opvalt op de weg.

Progressieve richtingaanwijzer bij de AIXAM topmodellen
Voor de CITY GTO-, COUPE GTI- en CROSSOVER PREMIUM-modellen gaat de innovatie nog verder. De richtingaanwijzer is progressief, zowel voor als achter. Deze geavanceerde functie zorgt niet alleen voor een uniek visueel effect, maar draagt ook bij aan de veiligheid op de weg door andere weggebruikers. Zo zien zij op een duidelijke en opvallende manier welke richting de AIXAM op gaat.

Kom kennismaken met het AMBITION assortiment
AIXAM bewijst dat de integratie van geavanceerde technologieën, zoals ledverlichting, niet alleen esthetische voordelen biedt, maar ook de algehele prestaties en duurzaamheid van de AIXAM voertuigen verbetert.

Wij zijn dan ook zonder twijfel bijzonder trots op het nieuwe, innovatieve AMBITION assortiment. Wilt u binnenkort ook kennis maken met dit unieke assortiment? Breng dan een bezoek aan uw lokale Aixam dealer.

19/10/2023