Home > Nieuws > Brommobiel rijden vanaf 16 jaar!

Brommobiel rijden vanaf 16 jaar!

Zoom rijdenvanaf16jaar3.jpg

Brommobiel rijden, dé trend voor jongeren

Een scooter kopen als je 16 jaar wordt? Steeds meer jongeren ontdekken op die leeftijd juist de brommobiel. En dat is niet voor niks, want het rijden van een brommobielen heeft veel voordelen. We zetten er een aantal voor je op een rij:

  • Een brommobiel biedt meer veiligheid dan een scooter of brommer.
  • Comfort! Je ziet je vrienden natgeregend worden en koukleumen op hun scooter en jij zit prinsheerlijk in je verwarmde brommobiel.
  • Je doet échte praktijkervaring op de weg op.
  • Laag brandstofverbruik en geen wegenbelasting: tel uit je winst.
  • Voordeel voor ouders: je hoeft geen taxichauffeur meer te spelen.

Saai en grijs? Echt niet.

 Nog een belangrijke reden waarom brommobiel rijden zo populair aan het worden is bij jongeren is het nieuwe imago van de 45 km auto. De nieuwste AIXAM brommobielen zijn echte eye catchers. Met de strakke designs, hippe kleuren en luxe extra’s doen de brommobielen niet onder voor een normale weggebruikers. Jongeren rijden vol trots in hun brommobiel.

Stel jouw ideale brommobiel samen en deel ‘m met je vrienden!

Welk rijbewijs is nodig?

Met een AM-rijbewijs mag je in een 45 km auto rijden. Het AM-rijbewijs voor brommobiel bestaat uit een theorie- en praktijkexamen. Het praktijkexamen bestaat uit het goed uitvoeren van bijzondere verrichtingen op een verkeersluw terrein. Het is ook mogelijk het examen voor bromfiets te doen, met dit AM-rijbewijs mag je ook in een brommobiel rijden. Informeer bij je plaatselijke dealer naar een geschikte rijschool!

Even over de veiligheid

Wij vinden veilig rijden erg belangrijk. Vind jij dat ook? Zorg dan dat je voor een AIXAM brommobiel kiest. AIXAM gaat een stap verder dan andere brommobielfabrikanten als het op de veiligheid aankomt. Wij stellen extreem hoge eisen aan onze brommobielen, hoger zelfs dan wettelijk vereist, zodat jij volkomen zorgeloos in jouw veilige en comfortabele AIXAM auto kunt rijden. Lees hier hoe wij de veiligheid waarborgen.

Meer informatie over onze brommobielen

Een brommobiel rijden is natuurlijk heel anders dan een gewone auto. De nieuwe generatie brommobielen kun je echter niet meer vergelijken met vroeger; ze zijn stil en uiterst comfortabel. Benieuwd hoe een brommobiel rijdt? Test onze auto's en maak vrijblijvend een afspraak voor een proefrit. Wil je samen met je ouders op je gemak alle informatie en modellen doornemen? Vraag de gratis brochure aan

 

Bekijk het AIXAM promo-filmpje 'Rijden vanaf 16 jaar':

brommobiel_16_jaar

19/12/2017