Home > Nieuws > Niet door de rijbewijskeuring gekomen?

Niet door de rijbewijskeuring gekomen?

 • Lange CBR wachtlijsten zat?
 • Niet door de medische herkeuring gekomen?
 • Twijfelt u aan uw rijcapaciteiten?


In alle gevallen is een AIXAM brommobiel de oplossing om mobiel te blijven!

Een AIXAM brommobiel is het alternatief om mobiel te blijven als u niet door de medische rijbewijskeuring bent gekomen. U behoudt namelijk altijd uw AM rijbewijs indien u niet door de keuring voor het rijbewijs B komt en daarmee mag u een AIXAM brommobiel rijden! 


Een AIXAM brommobiel met al zijn luxe en comfort is bijna te vergelijken met een normale auto, alleen de bediening is eenvoudiger en de snelheid lager. 

Meer voordelen van een AIXAM: u betaalt geen wegenbelasting en met een brandstofverbruik van 1:32 wordt het wel heel voordelig! Sinds mei 2013 zijn er ook elektrische brommobielen van AIXAM leverbaar met enorm veel comfort. 

Wilt u een brochure aanvragen, klik dan hier en vul uw gegevens in, u ontvangt dan binnen enkele dagen de informatie in huis. U kunt uiteraard ook direct contact opnemen met de dealer in uw regio.


GRATIS Info

Wetten en regelgeving brommobiel:

Rijden in een brommobiel

U mag in een brommobiel / 45 km auto rijden indien u in het bezit bent van één van de volgende rijbewijzen:

 • AM Rijbewijs
 • Rijbewijs B (auto)
 • Rijbewijs A (motor)

 

Is uw rijbewijs B (of A) verlopen? Dan kunt u bij de gemeente een nieuw AM Rijbewijs aanvragen. Dit geldt als het autorijbewijs is verlopen ná 1 juli 1985. Vanaf die datum hoeft u niet meer opnieuw af te rijden als het rijbewijs is verlopen, dus is een examen voor het AM Rijbewijs niet nodig. Mocht u uw verlopen rijbewijs (behaald ná 1 juli 1985) kwijt zijn, kunt u zich ook in het gemeentehuis melden.

 

Is uw rijbewijs B (of A) om medische redenen ongeldig? Indien u niet door de medische rijbewijsbekeuring bent gekomen, dan mag u niet meer in een gewone auto, maar wel in een brommobiel rijden. U behoudt namelijk altijd uw AM rijbewijs indien u niet door de keuring voor het rijbewijs B komt.

Vanaf 16 jaar mag je rijden in een brommobiel. Lees meer over brommobiel rijden voor jongeren.

Rijbewijskeuring 

Volgens de Nederlandse wet dienen bestuurders vanaf 75 jaar minimaal elke 5 jaar een medische keuring te ondergaan. Indien uw rijbewijs B vanuit medisch oogpunt niet meer kan worden verlengd, dan behoudt u het AM rijbewijs waarmee u nog steeds brommobiel mag rijden. Meer informatie over de rijbewijskeuring vindt u op de website van het CBR: www.cbr.nl.

Aan welke wetgeving moeten brommobielen voldoen?

Europees marktleider AIXAM voldoet aan de Europese en Nederlandse wetgeving omdat haar brommobielen voldoen aan de volgende criteria: 

 • Europese typegoedkeuring
 • Twee zitplaatsen
 • Maximumgewicht 425 kg
 • Maximumsnelheid 45 km/uur
 • Maximumvermogen 6 kW (8,15 pk) 

Meer informatie over de brommobielen van AIXAM: http://www.aixam.nl/nl/info-brochures

21/06/2019